Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в 156-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
    1. Деформиращата се пластмаса на пасажерския аирбег.

А пък да Ви кажа, че по стегната италянска кола като интериор не съм карал.
    Другите неща са бели кахъри....

Гледам че много често се споменава радиуса за завой. Май май има нещо вярно, но не е чак като камион
    Така е камиона е по-маневричен
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

за недостатъците

Най-важното от непоправимите за мен е:
      - недостатъчното завиване, на малък периметър превиш 3-4 маневри за да обърнеш - маневрите в центъра са ад.
      - отвора на багажника е прекалено малък - 100 литрова газова бутилка като я завреш,хем заема целия багажник,хем няма вадене щото му е тесен отвора.И задните седалки не падат напред,което би освобождавало още място за обемист товар като ти се наложи.
      - Късите са ниски, а вечер ми се струва, че лампичките на задната са прекалено слаби
      - видимостта през задния прозорец е малка, ако трябва да караш на задна.
      - Не е добре шумоизолирана, особено при висока скорост се усеща.
      - Няма датчик за моментен и среден разход на горивото, което ме дразни много.
      - шофьорската седалка ли, волана ли е неудобна за хора които карат изправени, защото като я вдигна докрай на височина, волана същевременно го пусна надолу, трудно излизам от колата. На Ягуара ми е решено с ел.система, с която като угася колата, волана и седалката се връщат в първоначалното им състояние.
      - Това че няма къде да си сложиш чашка пречи на мен и на всеки друг шофьор който минава по 1000 км на седмица в 5-6 часа нон-стоп каране. Не е ресторант,ама си е кеф да караш и да си пиеш кафе или нещо от сорта, колата трябва да е комфортна.
      Alfa 156 2.0 - ех,
      Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
      Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
      Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
        - недостатъчното завиване, на малък периметър превиш 3-4 маневри за да обърнеш - маневрите в центъра са ад.
        - отвора на багажника е прекалено малък - 100 литрова газова бутилка като я завреш,хем заема целия багажник,хем няма вадене щото му е тесен отвора.И задните седалки не падат напред,което би освобождавало още място за обемист товар като ти се наложи.
        - Късите са ниски, а вечер ми се струва, че лампичките на задната са прекалено слаби
        - шофьорската седалка ли, волана ли е неудобна за хора които карат изправени, защото като я вдигна докрай на височина, волана същевременно го пусна надолу, трудно излизам от колата. На Ягуара ми е решено с ел.система, с която като угася колата, волана и седалката се връщат в първоначалното им състояние.
        - Това че няма къде да си сложиш чашка пречи на мен и на всеки друг шофьор който минава по 1000 км на седмица в 5-6 часа нон-стоп каране. Не е ресторант,ама си е кеф да караш и да си пиеш кафе или нещо от сорта, колата трябва да е комфортна.
        Само да допълня колегата с нещо което за мен е много важно и определено е в голям минус за колата. От 97до03 няма монтиран КРУИЗ КОНТРОЛ Де.а тея талянци д.ба ....
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение

Ягуара е велик, видях го наживо. Незнам само от него как ти се качва на тая Алфа след това? Ти ако си вземеш една 166-ца 2,4 jtd просто ще се родиш - гарантирам ти
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Голям проблем е заключващия механизъм на предния капак...чистете го на 6 месеца!

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...768#post656768
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
            Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
            Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
              Голям проблем е заключващия механизъм на предния капак...чистете го на 6 месеца!
              До колкото си спомням бях чел някъде ,че този проблем е коригигиран при автомобилите след 2000г.
              sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                До колкото си спомням бях чел някъде ,че този проблем е коригигиран при автомобилите след 2000г.
                Аз съм 11,99' ама не съм имал никакви проблеми и всички алфи които съм овслужвал също
                Какъв по точно проблем се появява колега?
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                  Аз съм 11,99' ама не съм имал никакви проблеми и всички алфи които съм овслужвал също
                  Какъв по точно проблем се появява колега?
                  Аз също не съм се сблъсквал с проблема колега, но бях чел някъде не мога да си спомня в кое автомобилно списание,че имало дефект в закопчалката на предния капак и по тази причина производителя дори връщал автомобили за отстраняване на дефекта. А иначе тук във форума мисля ,че има двама трима колеги със отворен в движение преден капак.
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                    Аз също не съм се сблъсквал с проблема колега, но бях чел някъде не мога да си спомня в кое автомобилно списание,че имало дефект в закопчалката на предния капак и по тази причина производителя дори връщал автомобили за отстраняване на дефекта. А иначе тук във форума мисля ,че има двама трима колеги със отворен в движение преден капак.

Ужас!!!
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                      Напълно съгласен, фаровете ми са перфектни проверено е напрежението крушките и те са добре , обаче не ми харесва как осветляват дългите фарове, барах го ел дигане и прочие обаче няма положение в което да осветлява добре надалеч. А лампичките на задната изобщо не може да става на въпрос , че се използват за осветление тесвал съм ги на доста тъмен страничен път без място за обръщане ми се наложи да карам назад , само аз си знам как излезнах...
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                        Напълно съгласен, фаровете ми са перфектни проверено е напрежението крушките и те са добре , обаче не ми харесва как осветляват дългите фарове, барах го ел дигане и прочие обаче няма положение в което да осветлява добре надалеч. А лампичките на задната изобщо не може да става на въпрос , че се използват за осветление тесвал съм ги на доста тъмен страничен път без място за обръщане ми се наложи да карам назад , само аз си знам как излезнах...
                        Колега пробвай с други крушки за дългите
                        Относно задната - за маневриране са ми перфектни, а като трябва по-дълго да карам на неосветен път назад, ползвам стоповете за мъгла
                        Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 12:35.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                        BMW 316 Compact '95

Comment

Така е камиона е по-маневричен
                          kak sa auspusite

----------------------

В този форум се пише на кирилица
                          pr_00f
                          Last edited by pr_00f; d.m.y г., 11:55.

Comment

• Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                            Колега пробвай с други крушки за дългите
                            Относно задната - за маневриране са ми перфектни, а като трябва по-дълго да карам на неосветен път назад, ползвам стоповете за мъгла
                            Той и аз пуснах стоповете за мъгла , ама пак си е трудно , но като цяло няма как да ти сложат фар отзад. Ми кажете някакви хубави крушки за дълги фарове , да отидя и да ги сменя , наскоро ми изгоря шофъорския къс фар, крушката беше с някакво синъо покритие , незнам какви са дългите може наистина да не ги бива, иначе ми казаха, че крушката или свети или не свети , няма положение в което малко да свети примерно.

Comment

Той и аз пуснах стоповете за мъгла , ама пак си е трудно , но като цяло няма как да ти сложат фар отзад. Ми кажете някакви хубави крушки за дълги фарове , да отидя и да ги сменя , наскоро ми изгоря шофъорския къс фар, крушката беше с някакво синъо покритие , незнам какви са дългите може наистина да не ги бива, иначе ми казаха, че крушката или свети или не свети , няма положение в което малко да свети примерно.
                              Има много критерии за това как свети една крушка - на практика все едно да ти кажат, че у вас крушките или светят или не светят.
                              За марки имаше тема за това дори имаше снимков материял (ставаше въпрос за късите ама то все е крушка и можеш да видиш кои марки препоръчват хората с повече опит). Иначе аз от моите съм доволен (след като ги смених, защото исках да се доближават до кристал вижана като визия на фара), а са някакви китайски боклуци по 10 лв комплекта
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                              BMW 316 Compact '95

Comment

• Сложи Osram Night breaker на дългите

Comment

Working...
                                X